Autó import teendők

WOOWW Cars > Autó import teendők

Az autó import folyamat ilyen egyszerű a WOOWW Cars-nál:

Autó import teendők

A lépések részletesebben:

1. Autó kiválasztása

Válassza ki az Ön vagy cége számára legmegfelelőbb autót többszázezer európai ajánlat közül! Az autó importtal kapcsolatos teendőket, beleértve az adminisztrációt, a szállítást és az adókat mi intézzük! A gyári lekérdezést és eredetvizsgálatot is minden autó honosításnál elvégezzük, így a járművek re cégünk teljes körű garanciát vállal.

2. Finanszírozási ajánlatkérés

Amennyiben nem szeretné az autó teljes összegét átvételkor kifizetni, segítünk az Ön számára legjobb havidíjas konstrukciót megtalálni a piacon! Ahhoz, hogy Önnek előzetes autó finanszírozási ajánlatokat tudjunk kérni, meg kell majd adnia cégének néhány (főleg pénzügyi teljesítményéről szóló) adatát.

Autó import teendők

3. Finanszírozási ajánlat kiválasztása

Mi történik elfogadás után?

Azon pénzügyi szolgáltató számára, amelynek ajánlatát elfogadta, az Adatvédelmi tájékoztatónknak megfelelően elküldünk minden adatot, amit Önről és cégéről nyilvántartunk, valamint a NAV “nullás” igazolását, amennyiben rendelkezik ilyennel. Ezután kockázatelemzést végeznek, amelynek kimeneteléről pár napon belül visszajelzést kap.

Jogi személyek esetén vizsgálják a cég működési paramétereit, múltját, pénzügyi mutatóit, vezetőit és tulajdonosait, annak változásait, továbbá ellenőrzik a vállalkozás jelenlegi helyzetét szinte minden ellenőrzési csatornán, vajon van-e és volt-e ellene folyamatban bármilyen eljárás. Erre minden lízingcég és bank ma már nagy figyelmet fordít, hogy ezzel is csökkentse kockázatát.
A bankok a bírálat során, ha az alapvető paramétereknek megfelelt a kérelmező, egy úgynevezett scoring rendszert használnak. A scoring rendszer néhány adat és pénzügyi adat betöltése után egy mutatószámot generál, mely adott tábla szerint minősíti be a céget.

Ha ez a mutatószám egy küszöbön felül van, akkor előkészítik a szerződést. Ha alatta van, de nem túl alacsony, akkor a döntéshozók előveszik az anyagot és megnevezik, milyen további biztosíték bevonásával vállalják a finanszírozást. Ez lehet akár a cégjegyzésre jogosult személy vagy a tulajdonos kezessége, bankinkasszó igénybevétele, induló befizetés emelése és még sok más kockázatcsökkentő tényező bevonása.

Autó import teendők

4. Szerződés

A finanszírozásról

Az autó önerőn kívüli finanszírozásáról közvetlenül a pénzügyi szolgáltatóval szerződik, pozitív elbírálásuk esetén.

A behozatalról és ügyintézésről

A céges autó behozatalról Ön cégszerűen a WOOWW Cars-al szerződik.

Autó import teendők

5. Fizetés

Attól függően, hogy milyen finanszírozási formát választott, illetve, hogy milyen cég nevében szerződött, megrendeléskor akár elég az autó teljes költségének mindössze 0-30%-át kifizetnie! Így a lehető legkisebb tőkét kell csak elvonnia vállalkozása további fejlesztésétől, ráadásul az autó teljes ÁFA tartalmát is vissza tudja igényelni.

Amit ilyenkor intézünk + várható időtartam

A behozatali szerződés aláírása után küldjük e-mailben a számlát az önerő összegével, melynek beérkezése után cégünk saját tőkéjéből kiegészíti és megveszi a kiválasztott autót.

Minősített és tapasztalt szállítónk az átvétel előtt alaposan megvizsgálja az autó műszaki és esztétikai állapotát, és amennyiben a korábbi tájékoztatáson kívüli hibát, sérülést talál, azonnal értesítjük Önt. Ilyenkor természetesen joga van inkább másik, hasonló autó behozatalát kérni.

Az autót a vásárlás után árubiztosítással rendelkező trélerrel hozzuk Magyarországra. Ezután intézzük a regisztrációs adót, az eredetiség vizsgálatot, az új forgalmi engedélyt és a törzskönyvet, majd átvetetjük a finanszírozóval is.
Autó import teendők
Autó import teendők

6. Autó átvétele

Értesítjük, hogy pontosan hol és mikortól tudja használatba venni álmai autóját!

Indítsa el az érdeklődési folyamatot az űrlap kitöltésével!

Nem találja az Önnek valót?

Válogasson több százezer autó közül, és mi segítünk megszerezni! Javasolt források:

Magyar nyelven: autoscout24.hu

Angolul vagy németül: mobile.de

Vagy vegye fel a kapcsolatot velünk!
Összehasonlítási lista
Keressetek autót nekem!
Share via